Betoncentrale Hemiksem


JACOBS BETONCENTRALE GAAT GEEN ENKELE UITDAGING UIT DE WEG!

Onze betoncentrales zijn gevestigd op het bedrijfsterrein Dreefvelden in Sint-Katelijne-Waver en langs de Schelde in Hemiksem. Onder het motto “U vraagt, wij draaien” komt Jacobs Betoncentrale zoveel mogelijk tegemoet aan de eisen van de klant. 

Wegenisbeton, mager beton, stortbeton, polierbeton (eventueel ook gekleurd) en andere speciale betonsoorten, u kan hiervoor steeds terecht bij Jacobs Beton. Uiteraard hebben wij ook het traditionele gestabiliseerd zand en chape. Verder produceren wij ook materialen voor onderfundering in de wegenbouw.

Voor zover mogelijk volgens de geldende normen en de wensen van de klant maken wij al onze producten met recyclagemateriaal. Uiteraard steeds in de meest hoogwaardige toepassing.

Alle producten kunnen indien de klant dit wenst door ons op de werf worden geleverd. Dit dankzij ons uitgebreid wagenpark. 

Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteit vinden wij het belangrijk dat ons stortbeton het BENOR keurmerk draagt. Ook beton op samenstelling is steeds mogelijk.

KWALITEITSGARANTIE

Jacobs Beton verbindt zich ertoe producten af te leveren die voldoen aan het BENOR-keurmerk. Ons beton zal zonder moeite de specificaties halen van sterkteklasse, omgevingsklasse, granulaatafmetingen,… Steeds volgens de vereisten die de klant opgeeft. 

BENOR-gekeurd beton is beton dat voldoet aan de specifieke vereisten die door de klant worden opgegeven. Zo zal de klant bij het bestellen van het beton een aantal specificaties moeten opgeven zoals de sterkteklasse (bv. C25/30), omgevingsklasse (bv. EE2), maximale afmeting van de granulaten (bv. 20 mm), de vloeibaarheid (bv. S3) en de cementsoort (bv. CEM III/A 42,5 N LA). 

Dankzij interne en externe kwaliteitscontrole leveren wij steeds het perfecte beton. BENOR controleert het productieproces conform de Belgische norm NBN B15-001 en de Europese norm EN 206-1. 

De controle van de opgegeven eigenschappen gebeurt in ons eigen laboratorium in Sint-Katelijne-Waver. Het labo is voorzien van alle nodige installaties. Hierdoor kunnen wij:

 • De druksterkte bepalen van beton en gestabiliseerd zand
 • Zeefanalyses uitvoeren
 • Chloridengehalte en kwaliteit van fijne deeltjes bepalen
 • Vlakheidsindex bepalen
 • Schelpengehalte bepalen bij granulaten

Externe proeven worden ook uitgevoerd als extra controle op onze producten, redundant op onze labotests.
Indien u vragen heeft aangaande de kwaliteit of bijkomende informatie wenst, gelieve onze kwaliteitsverantwoordelijke te contacteren.

PRODUCTEN

STORTBETON

Zowel op samenstelling, als BENOR-gekeurd beton op sterkte.  Verpompbaar van 24 tot 52 meter, ook met een citypomp.

WEGENBETON

Beton voor glijbekisting volgens standaardbestek 250.

WATERDOORLATEND BETON

Voor oppervlakten of constructies die waterafvoer mogelijk moeten maken; volgens standaardbestek 250.

POLIERBETON- POLYBETON- GLANSBETON- GEPOLIJSTE BETON

Ook verkrijgbaar met kleurstoffen (rood, zwart, bruin, blauw, wit, groen,…). Ook verkrijgbaar met staalvezel voor gedeeltelijke of volledige vervanging van het betonnet.

MAGER BETON

Met natuurlijk grind of gebroken beton 4/20. Op sterkte (9/12 MPa) of op cementgehalte.

ZELFVERDICHTEND BETON

GEBONDEN STEENSLAG

Voor onderfundering. Voor funderingen volgens standaardbestek 250.

GESTABILISEERD ZAND

Met natuurlijk zand of gerecycleerd zand. Hoogwaardige toepassing. Veel minder milieubelastend.

CHAPE

 • Hechtende cementchape: Wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht.
 • Niet- hechtende cementchape: Wordt van de draagvloer gescheiden door middel van een folie. Dit wordt (meestal gewapend) gebruikt bij kans op opstijgend vocht, bijvoorbeeld op het gelijkvloers.
 • Zwevende cementchape: Wordt op een isolatielaag (thermisch of akoestisch) aangebracht en altijd gewapend toegepast.

GESTABILISEERD ZAND MET RECYCLAGEMATERIAAL

Wordt dikwijls gebruikt als onderlaag. Naderhand wordt erbovenop een laag met natuurlijk zand aangebracht ter afwerking. Degelijke kwaliteit aan een lagere prijs. Op sterkte (2/3 MPa en 3/4 MPa) of op cementgehalte.

Voor meer informatie en technisch advies kan u steeds met ons contact opnemen. Wij beschikken over de nodige kennis ter zake om u bij te staan in de keuze van het gepaste product.

Samenstellingen à la carte zijn na overleg steeds mogelijk.

WAGENPARK

Jacobs Beton biedt u steeds de keuze tussen het zelf ophalen van de producten of een levering door ons, dit al vanaf een hoeveelheid van 0,5 m³. Bovendien is een levering op zaterdagvoormiddag ook altijd mogelijk. Wij werken met de grootste zorg voor kwaliteit en service. Flexibiliteit, stiptheid en klantvriendelijkheid worden bij ons dan ook hoog in het vaandel gedragen.

Dankzij ons uitgebreid wagenpark garanderen wij een stipte en vlotte levering. Hiervoor hebben wij ter beschikking:

 • Vierassers
 • Opleggers
 • Kipwagens
 • Mixers
 • Tractor (korte afstanden)

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x